Hoe het werkt

Video afspelen

Simpel om aan te sluiten: Plug & Play

De stoplichtzuil is een elektronisch toegangssysteem dat gemakkelijk op elke plek te plaatsen is en werkt op elektriciteit. Het is een plug en play principe. Je zet de zuil aan door simpelweg de stekker in het stopcontact te steken! De bijbehorende handheld plug je in de zuil en je stelt eenmalig het maximaal aantal bezoekers van de ruimte in. Je kan tot maximaal 10.000 personen instellen op de handheld.

Dit elektronisch toegangssysteem werkt met sensors

Er zijn verschillende versies van de stoplichtzuil. Naast de uitvoering (zwart, wit of aluminium), kan je ook kiezen voor de sensors links, rechts of aan beide kanten. Deze keuze maak je aan de hand van de plaatsing van de zuil in jouw ruimte(s). Bij de enkele versie zuil zitten twee sensors ingebouwd (aan de linker- en/of rechterkant), bij de dubbele versie zuil zitten vier sensors ingebouwd (twee links en twee rechts). Het slimme telsoftware controleert aan de hand van deze sensors of het maximaal aantal bezoekers al is bereikt.

Stoplichtsysteem en een alarm

Mensen kunnen de ruimte waar de stoplichtzuil is geplaatst blijven binnenlopen zolang het maximaal aantal bezoekers nog niet is bereikt. Bezoekers zijn hiervan op de hoogte door het stoplicht. Zodra een bezoeker langs de sensors loopt wordt de waarde van het slimme telsysteem verhoogd met 1. Als een bezoeker de ruimte weer verlaat en langs de sensors loopt vanaf de tegengestelde richting, wordt de waarde met 1 verlaagd. Zolang het maximaal aantal nog niet is bereikt blijft het stoplicht op groen staan. Zodra het maximaal aantal bezoekers is bereikt gaat het stoplicht op rood. Als er dan nog iemand de ruimte wilt betreden gaat er een alarm af. Het tellen van personen gaat bij dit elektronisch toegangssysteem dus volledig automatisch.

Voorbeeld van de werking

Jij runt een theater en vanaf 1 juni mag jij weer maximaal 30 mensen binnen hebben. De stoplichtzuil (elektronisch toegangssysteem) geeft een groen licht voor de eerste 30 bezoekers. Zodra de 30ste persoon langs de zuil is gelopen gaat automatisch het rode licht aan. De volgende bezoeker weet nu dat hij of zij moet wachten. Loopt deze 31ste bezoeker toch door het rode licht? Dan gaat er een alarm af, zodat de bezoeker schrikt en alsnog wacht op zijn of haar beurt.

Dit is ook ideaal voor een toilet/wc om aan de corona maatregelen te voldoen. Zowel in theaters als cafés, bioscopen, restaurants en musea!

Het plaatsen van de stoplichtzuil

De automatische personenteller kan bij elke doorloop van een ruimte geplaatst worden. Wij adviseren wel om het doorlooppad maximaal 100 cm breed te maken. De stoplichtzuil kan tegen het kozijn of helemaal los geplaatst worden op een voet. De zuil leveren wij compleet aan, jij hoeft hem dus alleen nog in het stopcontact (220V) te steken! Het enige wat je moet doen is het instellen van de handheld.

Specificaties van de zuil

  • Afmeting: 143x10x10 cm
  • Gewicht: Staal 10 kg | Aluminium 5 kg
  • Aansluiting: 220V stekker
  • Kleur: wit, zwart en aluminium
  • Materiaal: Staal en aluminium
  • Montage: tegen kozijn of los op voet
  • Plaats sensors: links, rechts of aan beide kanten

Highlights

Plug & Play

Zonder zorgen klanten tellen

Ingebouwd alarm

Geeft een alarm als het maximum aantal gasten is bereikt

Overal te plaatsen

Er is een stoplichtzuil beschikbaar voor extra brede doorgangen

Aanpasbaar

Je kan via de meegeleverde terminal de zuil gemakkelijk configureren.

Social distancing

Beperk het aantal gasten om de anderhalf meter te waarborgen.

Tot 10.000 gasten

Je kan via de meegeleverde terminal tot 10.000 gasten instellen

Bespaar geld

Met stoplichtzuil hoef je geen BOA's of werknemers bij de deur te plaatsen

Werkt op timer

Stoplichtzuil kan de teller resetten na een bepaalde tijd (instelbaar)