De Stoplichtzuil is AVG-compliant

AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming, dit is de nieuwe privacy wet die de Wet Bescherming Persoonsgegevens heeft vervangen in 2018. In internationale termen wordt het ook wel GDPR genoemd, GDPR staat voor General Data Protection Regulation. Kort door de bocht houdt deze wet in dat je als bedrijf zorgvuldig om moet gaan met persoonsgegevens. Zowel data als beeldmateriaal (foto en video).

Geldt dit ook voor surveillance?
In principe geldt het niet voor bewakingscamera, maar de toegangscontrole om het aantal bezoekers te tellen valt hier niet onder. De Stoplichtzuil is hierin dus uniek. Onze slimme personenteller heeft namelijk geen camera nodig om te kunnen nagaan hoeveel mensen er al in de ruimte zijn. Als je de mensen via camera zou registreren om op die manier voldoe je helaas niet aan de AVG-wetgeving.

Waarom is de Stoplichtzuil wel AVG-compliant?
Ons elektrische toegangsbeheersysteem registreert geen persoonsgegevens en filmt geen eigendommen en personen. Het enige wat dit slimme stoplicht doet tellen hoeveel mensen er langs de sensors lopen. Rechtdoor is een waarde erbij, achteruit is een waarde eraf. Het systeem werkt heel simpel en dat maakt het zo mooi.

Is de stoplichtzuil ideaal voor jou om aan de corona maatregelen te voldoen?
Het stoplicht is er in de kleuren aluminiumwit en zwart, daarnaast kan je kiezen voor sensors aan één kant of aan twee kanten. Misschien wil jij er wel een voet bij? Of weet je niet zo goed wat goed zou zijn in jouw bedrijf?
Geen probleem, wij adviseren je graag in wat jij nodig hebt om aan de corona maatregelen te voldoen. Bel of mail ons gerust, dan gaan we samen kijken wat jij nodig hebt!

088 827 3000
info@stoplichtzuil.nl

Het slimme stoplicht van stoplichtzuil.nl is AVG compliant en voldoet daarmee aan wetgeving voor persoonsregistratie
Het slimme stoplicht van stoplichtzuil.nl is AVG compliant en voldoet daarmee aan wetgeving voor persoonsregistratie